7 הטעויות של נשים בעולם העבודה

נחסמתי כבר בכל מקום: בלי השיתוף שלך כעת - אין לנו סיכוי!

בדקי עצמך: האם גם את נופלת במלכודת?

נשים רבות בעולם העבודה מוצאות עצמן נדחקות הצידה, שלא מרצונן, ושלא בטובתן. כך בזמן סבב מינויים, דיוני שכר או "סתם" חלוקת בונוסים. הסיבות לכך רבות ומגוונות.

מיפינו את 7 הטעויות המרכזיות שעושות נשים במקום העבודה, מן ההיבט הפוליטי-מיתוגי, שהוא כה קריטי להצלחה בעבודה.

העובדה שנשים רבות יכולות למצוא עצמן באחת או יותר מן הדוגמאות, מוכיחה את שכיחותן. עם זאת, מה שמזיק להצלחת נשים עובדות, עוד יותר מן השכיחות הגבוהה, הוא העובדה שרבות עושות טעויות אלה מבלי משים כלל. כידוע, לא ניתן לשנות טעות שאיננו מודעות לה ושאיננו מכירות בה. בדיוק לשם כך נכתב המאמר זה. אז: קראי, בדקי עצמך בכנות, שני התנהלותך בהתאם ותתחילי לראות תוצאות בשטח. בהצלחה!

האם את:

1. מתנהגת כנותנת שירותים / "אימא" לסובבים אותך
– האם בישיבה את היא זו שמייד מתנדבת, או מסכימה להיות מנודבת, לרשום ולסכם את דברי האחרים?
– האם במהלך יום העבודה את היא זו שמייד עוטה על עצמה את התפקיד האימהי ודואגת לרווחתם הפיזית והנפשית של הנוכחים? למשל: מציעה שתייה, הולכת להכין את הקפה ומגישה אותו – גם אם את שווה במעמד לאחרים ואף בכירה מהם בתפקיד, בגיל או בוותק.
זכרי: משלמים לך כדי לעבוד. לא כדי לשמש לעמיתיך אם חלופית !

2. רוצה שיתפסו אותך כ"נחמדה"
– האם את מייחסת חשיבות לכך שיתפסו אותך כ"נחמדה" במקום כ"מקצועית", "עניינית", "בולודוזרית" וכד'?
– האם את משקיעה מאמץ מודע ב"להיות נחמדה" גם על חשבון השגת מטרותיך? למשל: לא עומדת על שלך כדי לא לעורר התנגדות.
– האם חשוב לה שכולם יאהבו אותך ואת נלחצת מכל רמיזה לקונפליקט בינך לבין מי מהצוות?
– האם נטייתך הראשונית היא לשמש בתפקיד המגשרת/מפשרת/מאפשרת/יוצרת הרמוניה בצוות?
זכרי: המציאות היא שיקדמו "מניאק שמביא תוצאות" לפני "נחמדה שכיף לשתות עמה קפה"… !!!

3. מוחלת על כבודך המקצועי בקלות בלתי נסבלת "כי אין לי אגו"
– האם את מניחה לסביבה שיקראו לך ולעמיתותיך המקצועיות "בנות", במקום בשם התפקיד המקצועי? ובהקשר זה: האם ראית אי פעם חבורה של בעלי תפקידים גברים, במקום העבודה, שמישהו פונה אליהם כ"בנים"?
– האם את חוטאת בכך בעצמך בפנייתך לעמיתה-אשה בעולם העבודה?
– האם את מסכימה בקלות לקבל שם תפקיד (title) נחות יחסית למהות התפקיד האמיתית? למשל: "אחראית" או "רכזת" או "מתאמת" גם כשהתפקיד הוא ניהול לכל דבר. ובהקשר זה: האם בארגון שלך ישנם גברים עם טייטל מקביל ונמוך, כאשר עבודתם היא ניהולית בפועל?
זכרי: מידה של "אגו" והקפדה על "טייטל" הן קריטיות למיצוב ראוי במקום העבודה !

4. לא מדברת בשפה תוצאתית
– האם את נמנעת משימוש במילות ציווי, ובמקום זאת נוטה להשתמש במילות שאלה או בקשה? למשל: אומרת "בואו ננסה להיפגש" או "מתי נוח לך להיפגש?" במקום "חובה להיפגש!" / "חשוב שניפגש!" / "מתי ניפגש?!".
– האם את נוטה לשימוש נרחב ב"הקטנות מילוליות": "ככה", "קצת", "לנסות", "להשתדל". למשל: אומרת "תשתדל…ככה…לנסות להשתפר קצת" במקום "עליך להשתפר בסוגיה א' וב'!"
– האם את נוטה לשימוש בשמות עצם תהליכיים במקום פעלים של עשייה? למשל: אומרת "תהליך" במקום "משימה", "הפרוייקט יהיה" במקום "יתבצע" או "ינוהל".
– האם את נוטה להעדר נחרצות למרות שיש לך הידע והניסיון המצדיקים נחרצות? האם את עושה שימוש בפעלים של רגשות ולא של "תכל'ס"? למשל: אומרת " אני מרגישה ש…" במקום "אני חושבת ש…", "אני יודעת ש…", "אני אומרת לך ש… כי זו המומחיות שלי ואני יודעת!".
זכרי: ענווה שגויה בתחום מומחיותך גוררת חוסר הערכה וחוסר הכרה ! אם את מקצועית – צריך שתהיה לך דעה וצריך שתבטאי אותה!

5. לא מתלבשת בהתאם לתפקיד
– האם את מעדיפה לבוש סקסי על לבוש עסקי? לבוש עסקי אינו חושפני ואינו בהכרח אופנתי. אלא, הוא משרת את העיקרון המנחה של הסטת המיקוד מהגוף וקימוריו, אל התוכן המקצועי.
– מהם הקריטריונים על פיהם את בוחרת את לבושך בעבודה? חשוב שתשקללי פנימה את אופי התפקיד הנוכחי. ולמהדרין: שקללי את אופי התפקיד הבא שאת שואפת אליו! למשל: אם את רוצה להיות מנהלת, התלבשי באופן יותר רשמי המשדר "ביזנס": חליפות, איפור ותיכשוט עדינים בלבד, תיק ניירות/תיק משרדי שאוחזים ביד ולא רק ארנק נשי על הכתף וכד'.
זכרי: אמנם גם בעולם העבודה, כמו בחיים, תמיד מסתכלים על ה"קנקן" לפני שבוחנים את מה שיש בתוכו. אבל יש גם הבדל גדול: בעולם העבודה נדרש "קנקן" שונה מזה שבחיים, אם רוצים לטפס לצמרת.

6. נוטה בקלות לבכי ולרגשנות
– האם את נוטה להגיב בבכי ו/או בביטויי רגשנות אחרים למול מצבים תעסוקתיים? למשל: לאחר שקיבלת משוב מאכזב או אף גרוע מן הבוס/ית, או לאור מתח גלוי או סמוי עם עמית/ה לעבודה.
– האם את נוטה להיעלב בקלות?
– האם את נוטה לצבור תסכולים בעבודה, והאם הם מסתננים למצבים שונים במקום העבודה?
זכרי: בעולם העבודה, יש הבדל גדול בין להיות רגישה (תכונה יפה, כל עוד היא במידה), לבין להיות רגשנית (תכונה המעיקה על הסביבה התעסוקתית ומסיטה את המיקוד מהיותך מקצועית) !

7. קישוט לא הולם של הסביבה הארגונית
– האם חדרך עתיר במיני קישוטים ועיטורים על כל צעד ושעל עד שכמעט לא ברור שהוא משרד בו מתבצעת עבודה מעשית?
– האם לאי-מיילים שאת שולחת את מצרפת מיני חתימות מצוייצות? למשל: זרי פרחים נפתחים, סמיילים מרקדים, משפטים על אושר וציטוטי שירה?
זכרי: אם חדרך בעבודה מזכיר את חדרה של נערה מתבגרת, הרי שסיכוייך לקידום ירדו פלאים. לכן, את הטעם האישי שלך בעיצוב השאירי לבית.
בעבודה, מצאי איזון בין קישוט שיוצר עבורך אווירה נעימה לבין זה המשדר מקצועיות.


נחסמתי כבר בכל מקום: בלי השיתוף שלך כעת - אין לנו סיכוי!
רוצה לדעת כשמישהו הגיב לך או בכלל? הקלק/י פה ואני אודיע לך במייל (ניתן גם לבטל פה בכל עת)
אורית-קלייר, שלחי אלי הודעה כש:
guest
0 תגובות
החדשות ביותר קודם
הוותיקות ביותר קודם אלה שקיבלו הכי הרבה הצבעות
Inline Feedbacks
View all comments
0
הקלק לתגובות! מתה לדעת מה חשבת!x